Heids Hævn
22. juni - 15. juli 2018

Årets vikingespil er skrevet af Nina Larissa Basset i 2006, og bearbejdet i 2017 af Ida Bjørlig og Rebecca Wittenburg.

 

årets forfatter 2017 Nina Larissa Bassett Nina Larissa Bassett har arbejdet med scenekunst i snart 20 år som instruktør, dramatiker, konceptmager og kurator. Hendes forestillinger har spillet både i Danmark og på internationale scener. Nina er passioneret omkring teatermediet, og holder af nye udfordringer. I 2005 havde hun dramatikerdebut på Teateret ved Sorte Hest med forestillingen “§125”, der omhandlede trafikking af kvinder. Stykket spillede senere på engelsk på Travers Theatre i Edinburgh.
I 2004 arbejdede hun for første gang med Frederikssunds Vikingespil (Leif den Lykkelige) , og fandt en glæde ved at opdage de alsidige vikinger - og dykke ned i nogle af deres stærke kvinderoller.

I dag leder hun kompagniet The Uneasy Listening Society med lydkunstner, Thomas Burø.
Mere information findes på: www.ninalarissabassett.com

 

 Ida Bjørlig  Ida Bjoerlig 2016 nyt og Rebecca Wittenburg Rebecca Wittenburg 2016web

De havde deres manuskriptdebut i 2014 med vikingespillet Ravn Dronningesøn, hvilket var en stor publikumssucces. I 2016 skrev de deres andet vikingespil, Sagnet om Helga.
Rebecca og Ida lærte hinanden at kende, da de gik på gymnasiet, og involveringen i Vikingespillet var Rebeccas idé – hun har været med i Vikingespillet, siden hun var helt lille, hvorimod Ida slet ikke havde hørt om Vikingespillet, før hun mødte Rebecca.
Til daglig læser Ida historie ved Københavns Universitet, mens Rebecca arbejder som lærervikar på Ådalens Skole i Frederikssund.

daenfifrdeitnoptruessv