Audition til ”Harald Blåtand”

Vi indbyder til audition til årets Vikingespil ”Harald Blåtand” i Valhal, søndag den 8. januar 2017 med instruktør Louise Schouw.

Bemærk der er kun denne ene audition.

Er man forhindret f.eks. på grund af arbejde, og gerne vil i betragtning til en talerolle, så giv besked til Lisanne (se mail/mobilnr. nederst i denne indkaldelse).

Vi starter med børnene (til og med 14 år) kl. 10.00 – 12.00, og følger op med de voksne (fra 15 år) der kan tilmelde sig enten kl. 12.30-14.30 eller 15-17.30.

OBS: Børn, der ønsker at være med i Vikingespillet, skal have en voksen ansvarlig, der også deltager aktivt, enten på scenen eller med opgaver bag scenen.

Fra instruktør Louise Schouw har vi modtaget nedenstående:

Her er tre tekster til audition. Lær den udenad så du rigtig kan spille den. Der er en “børnetekst”, “Kvindetekst” og “Mandetekst” - men det er kun vejledende. Dvs at du må som kvinde godt tage mandeteksten, hvis den passer bedre til dig osv. Hovedsagen er at vi får hørt at du er god til at sige replikker. Sørg for at få så meget krop på som muligt, så du ikke bare står og siger replikkerne men virkelig spiller dem!

Børnetekst:

Kong Harald! Kong Harald! Det er Svend, kong Harald! Han påstår, at aserne har udvalgt ham til at bekæmpe kristendommen i Danmark! Jeg er sikker på min sag min Konge, jeg hørte det selv! Jeg sværger ved min mors liv! Men vi er allesammen urolige, min konge. For hvad hvis de angriber os? Hvad skal der så blive af os?

Hvad? Vil du dræbe din egen søn? Men han er jo trods alt din søn! Kan man dræbe sit eget barn?

Kvindetekst:

Vidunderlige nyheder, husbond! Snart har vi vundet krigen og fået fred! Det er lige før vi slet ikke har brug for kongen af Mercia. Ja, jeg ved godt, at du er far til Svend, men han har prøvet at dræbe dig i mere end fem somre, Harald! Så vågn dog op! Fjern ham fra dit hjerte og dit sind. Din bekymring gør dig ære, men den er ubegrundet. Du må tænke, at han ikke længere er din søn. Du har kun en søn nu, Harald. Hagen, som skal giftes i morgen. Han ville aldrig forråde dig, og han fortjener din kærlighed. Så! Ikke mere snak, Harald. Han forrådte dig, og sådan er det. Kom nu med ind i seng.

Mandetekst:

Manden er jo blevet gal. Jeg er sikker på, at der er en god grund til det hele. Skønt den er svær at få øje på. Men ingen skal bestemme hvilken gud jeg tilbeder! Aserne har stået os bi hele vores liv. Det eneste Hvidekrist har gjort, er at skabe problemer mellem mig og min far. Jeg vil aldrig blive kristen, Palnatoke, uanset hvad du og min far end måtte mene. Og jeg vil ikke lyve om det. Det er ingen skam at fastholde sin tro.

Esben, du tager dine krigere og går vestom kongsgården. Palnatoke, du går mod øst. Haldis og hendes folk er allerede på plads mod syd. Jeg selv tager norden. Ragnhild, du tager tilbage til lejren. Jeres signal er lyden af kirkeklokker. Hels tjenere sniger sig ind i kirken og ringer med klokkerne. I dag er vel ligeså god en dag at dø på som alle andre. Jeg er ikke bange! Kom!

Hvis du efterfølgende får tilbudt en rolle, skal du være opmærksom på, at der er følgende krav:
· En høj fremmødeprocent
· Villig til at lære at fægte, hvis rollen kræver det
· Villig til at lære at ride, hvis rollen kræver det
· Villig til at lade hår og skæg gro, passende til rollen - og ikke blive klippet lige inden premieren
· Villig til at acceptere kostumer, der måske ikke lige er ens personlige smag

Datoerne for indspilning i lydstudie er fastsat til lørdag d. 22. april til og med fredag d. 28. april 2017.

Da der ikke accepteres afbud i indspilningsperioden, er det derfor vigtigt, at du kan disse dage, hvis du ønsker en talerolle i årets forestilling.

Lydindspilningen foregår i Kim Nielsens lydstudie Frederiksborgvej 9, Frederikssund.

Tilmelding til Lisanne Sørensen mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

eller sms til 2446 1669, husk at skrive hvilket tidspunkt du tilmelder dig.

Mange hilsner fra
Vikingespilsudvalget