Heids Hævn
22. juni - 15. juli 2018

Audition i Valhal, søndag den 7. januar 2018
audition 2018
14 børn og 53 voksne var til vikingeaudition i Valhal. Nu bliver det spændende at se rollelisten!
Fr.borg Amts Avis skriver

Årets vikingespil 22. juni - 15. juli 2018

Forfatter: Morten Bonde Stenger
Instruktør: Louise Schouw

Resumé:

Det er en tid med krig og kaos i menneskenes verden. Jættekvinden Angerboda spreder ondskab og splid, og som et forsøg på at drive hende ud af verden, brænder guderne hende på bålet i forsøg på at drive ondskaben ud af verden.
Men nogle ting kan ikke dø, og Angerboda vender tilbage fra dødsriget som den yngre jættepige, Heid, for at tage en grusom hævn: Hun vil starte Ragnarok, verdens undergang.

Imens vokser to drenge, Helge og Lauge, op i Midgård.
Helge er forældreløs, men Lauge, der er høvdingesøn, tager ham til sig, og de to bliver som brødre.
Venskab spreder sig også rundt om i menneskenes verden. Lauges far, høvdingen Einar, slutter fred med nabolandsbyens høvding Toke, men ikke alle er lige begejstrede for udsigten til at gøre gamle fjender til venner, og i skyggerne lægger Heid planer om at ødelægge den skrøbelige fred mellem de to landsbyer.

Når afmagt bliver til vrede, og misforståelser skaber splid og jalousi, er det da muligt fortsat at stå sammen?
Og hvor vender man sig hen, når guderne ikke besvarer ens bønner, og det bliver sværere at skelne ven fra fjende?

morten stenger forfatter 2018web2
 Morten Bonde Stenger
 
Forfatter Morten Bonde Stenger er debuterende manuskriptforfatter bag årets stykke, Heids Hævn. 

Morten er opvokset i Sønderjylland, og har siden barndommen været aktiv teatergæst.
Fra 2007 engagerede han sig som frivillig hos Jels Vikingespil, og her blev nysgerrigheden for vikingernes verden til fascination, især for teaterets evne til at levendegøre fortællinger.
Årets forfatter brænder for at udbrede kendskab til nordisk mytologi, og bestræber sig på at inkludere alle teatrets aspekter i stykket: Både humor, drama, intriger og kærlighed, der alle udgør præmisserne for et godt vikingespil.

Til daglig studerer Morten i Aarhus, hvor han læser nordisk sprog og litteratur på Aarhus Universitet med tilvalg i historie.

Vedr. uopfordrede manuskripter til Frederikssund Vikingespil

Vikingespilsudvalget, der er ansvarlig for produktionen af det årlige vikingespil, er potentielt altid på udkig efter velegnede manuskripter.

For manuskripter, der tilsendes uopfordret, kvitteres altid for modtagelsen senest 14 dage efter, at manuskriptet er modtaget.

Frederikssund Vikingespil har en række krav, der skal være opfyldt, for at et manuskript kan komme i betragtning, disse kan rekvireres ved henvendelse til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vikingespilsudvalget forbeholder sig ret til frit at vælge til og fra blandt de manuskripter, der er til rådighed, og gør opmærksom på, at udvalget arbejder meget langsigtet og ofte har planer flere år frem.

Udvælges et manuskript, vil det blive endeligt bearbejdet via dialog og sparring i et manuskriptudvalg nedsat af Vikingespilsudvalget, hvor forfatter og evt. instruktør også deltager.

daenfifrdeitnoptruessv