Skjoldunge
AFLYST PGA. CORONA-SITUATIONEN

Vinderne af manuskriptkonkurrencen til Vikingespillets jubilæumsforestilling 2021 er fundet:
Kæmpe til lykke til Benjamin Boraghi og David Wittenburg - læs mere her

fakkelfoto 2018

Frederikssund Vikingespil fejrer snart 70-års jubilæum. Har du vores manuskript?

Har du en teaterforfatter i maven? Drømmer du om gnistrende vikingesværd og nordiske guder? Vil du gerne se dine visioner levendegjort af 150 vikinger på Danmarks ældste friluftsscene? Så er det nu, du skal læse videre, fordi Frederikssund Vikingespil mangler et manuskript til 2021.

I 2021 fejrer Frederikssund Vikingespil en meget vigtig milepæl, nemlig vores 70-års jubilæum, og vi har brug for et manuskript. I 1952 blev det første vikingespil opført i Frederikssund, og siden dengang er det blevet til en perlerække af dramatiske forestillinger med afsæt i sagn og myter om vores fælles vikingehistorie.

En debutant eller garvet forfatter?

Forfatteren til sidste års vikingespil, Morten Bonde Stenger, var debutant som forfatter, da han skrev Heids Hævn. Morten har flere gange fortalt, at det var en stor oplevelse for ham at se alle sine karakterer blive til virkelighed på en storslået drejescene med røg, lys og ikke mindst de vilde kampscener.

”Jeg synes, at det er enormt stort og helt vildt surrealistisk”, sagde han i et interview med en lokal avis.

Konkurrencen er åben for alle, som har lyst til at skrive uanset, om du er debutant eller tidligere har skrevet. Det er bare vigtigt, at dit teaterstykke ikke tidligere er blevet sat i produktion eller er blevet set af et betalende publikum.

Hvad får den kommende vikingeforfatter i præmie? 

Vinderen af konkurrencen får 10.000 kr. og en kontrakt på udarbejdelsen af det fulde manuskript. Honorar for udarbejdelsen af det færdige manuskript fastsættes i overensstemmelse med praksis, jf. Dansk Amatør Teater & Scenekunst. Kontakt Frederikssund Vikingespil på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. for nærmere information.

Der kommer naturligvis en kontrakt, og der udbetales honorar for udarbejdelsen af det færdige manuskript. 

De praktiske regler

Men hvad skal der til, for at du kan blive den næste vikingespilsforfatter? .

  • Du må skrive om enten Amled eller Regnar Lodbrog.
  • Du skal indsende en udførlig synopsis inkl. minimum 1 scene (6-10 sider) skrevet fuldt ud med replikker.
  • Der skal også indgå en rolleliste. I følgende dokument kan man se mere om, hvordan rollelisten skal se ud, samt mere om vikngespillets kunsteriske udtryk ”Vikingespillet kunstneriske indtryk”.
  • Synopsis og scene skal afleveres i skriftfont ”Arial”, skriftstørrelse 10 med dobbelt linjeafstand.
  • Deadline for indsendelse af synopsen er d. 1. juni 2019, og den skal sendes til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Husk at læse alle regler, inden du sender dit bidrag.

Timeline

1. juni 2019: Deadline for indlevering af synopsis
September 2019: Vinderen offentliggøres. Herefter løbende kontakt/manusmøder efter behov
August 2020: Manuskript færdigt

Bedømmelsesudvalg vil bestå af mindst 5 personer med tilknytning til Frederikssund Vikingespil. Medlemmerne vil ikke have kendskab til, hvem der har sendt synopserne.

Alle må deltage.

Vi glæder os

2021 bliver et spændende jubilæumsår for Frederikssund Vikingespil, og vi glæder os allerede nu til de mange eventyrlige synopser, vi får fra kandidater til fremtidens forfatter til Frederikssund Vikingespil.

Har du flere spørgsmål, kan du skrive til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

daenfifrdeitnoptruessv