I sommeren år 793 gjorde vikingerne deres entre på historiens scene. De sejlede deres drageskib op på stranden og sprang i land på øen Lindisfarne ved den engelske østkyst og hærgede øens kloster.

I efteråret 1066 ved slaget i Hastings i Sydengland blev vikingerne eftertrykkeligt sendt ud af historiens scene. 

Vikingetiden var slut ! 

Men i sommeren 1952 kom vikingerne igen på scenen. Det skete i forbindelse med en gigantisk byfest i Frederikssund, og siden har vikingerne hvert år befolket den smukke friluftsscene på Kalvøen ved Roskilde Fjord.

Her er ca. 400 frederikssundere i alle aldre med til at skabe de flotte og dramatiske vikingespil, der har gjort Frederikssund kendt som Danmarks Vikingeby i såvel ind- som udland!
 

En dejlig sommeraften i vikingetiden på Danmarks smukkeste friluftscene!


Hver sommer i slutningen af juni og begyndelsen af juli er det vikingetid i Frederikssund. Mere end 250 voksne og børn trækker i vikingetøj, og lader hver aften byens smukke friluftsscene danne ramme omkring en forestilling, som genskaber vikingetidens farver, mennesker og drama. Vikingespillets handling bygges på den danske sagnlitteratur.

Vikingerne kan i år fejre 60 års jubilæum og har så megen rutine, at det årlige friluftsspil for længst har vundet ry som en af den danske sommers store begivenheder.

En uforglemmelig oplevelse for HELE familien med spænding og dramatik, drabelige fægtekampe, sværd der gnistrer, kvinder der slås, - krig og kærlighed, lyseffekter og fakkeloptog, og de traditionsrige lurblæsere ikke mindst.

VELKOMMEN I VIKINGERNES VERDEN