1999 Nornespind
Nornespind er instrueret af Pierre Miehe-Renard og forfattet af Benny Poulsen.

Et resumè
Hvad er en Norne? Det er der næppe mange der ved. Sku` man støde ind i en Norne kan det få heldige eller uheldige konsekvenser - for ifølge leksikonet, er en Norne en Skæbnegudinde i den Nordiske mytologi. Oftest er der tre sammen og de mest kendte hedder Urd, Vardandi og Skuld. De sidder ved asketræet Yggdrasil og spinner menneskets livstråde!! I dette års vikingespil møder vi netop de tre ovennævnte damer, der sørger for at vores helt Sigurt Fafnersbane (ham der i det forrige vikingespil slog den onde Fafner ihjel) bliver trukket rundt af deres skæbnetråde - for til slut .....
 

Nornespind er en direkte fortsættelse af sidste års forestilling Sigurd Fafnersbane og også denne gang skrevet af den Kgl. Skuespiller Benny Poulsen.

Stykket har alle de klassiske dramaers ingredienser, poesi, kærlighed, intriger og vold! Præcis som de nutidige Tv-serier! Verden forandrer sig nok aldrig, sålænge det er mennesker. der har hovedrollerne. Vores helt Sigurd Fafnersbane søger Odin for at få del i hans visdom - pludselig dukker en mystisk hærklædt skjoldmø op, og som i trance går hun Sigurd i møde - Sigurd vækker hende med et 'kys' - kærlig opstår, og hvis det var et ordinært eventyr ville de to leve lykkeligt sammen til deres dages ende, men sådan går det ikke - skæbnen i form af vores tre Norner blander sig - naturligvis! (ellers ville stykket jo også blive alt for kort. Og der ville ikke blive anledning til de store røgindhyllede slagsmål som både vikingerne og deres heste og publikum holder så meget af!) Så stakkels Sigurd og Brynhild bliver skilt fra hinanden og må vente syv lange år før de mødes igen - og får de så hinanden?? Tja....kom og se!. Vi skal møde endnu et par herlige gengangere fra sidste års vikingespil, nemlig Alf og Lusse, vikingetidens 'Gøg og Gokke' - i Nornespind er parret Sigurd`s tro væbnere. Alf er så tro at han har det med at klemme livet ud af alt hvad han anser som en trussel mod Sigurd! Så Alf vil jeg helt undlade at instruere!
Nornespind vrimler med mærkelige 'Gale' fra Dødemosen, Vølven, (ekspert i trolddom og forvandlingsdrikke;),krøblinge, spedalske, kriger og deres Konger og en enkelt Dronning, kongelig børn, fattige børn, Stormænd og mange mange flere - og over dem alle vogter selveste Odin!

English French German