2001 Skjold og Mø

Skjold og Mø er forfattet af Martin Miehe-Renard og Preben Østerfelt.

Instrueret af Pierre Miehe-Renard med scenografi af Finn-Erik Bendixen.


Et resumè

Vi er i valhal. Let påklædte Valkyrier danser en frugtbarhedsdans omkring et bur med grisen Særimner, flæskeleverandør til Odins hof. Til stede er også guderne Odin, Thor, Loke, Balder, Tyr, Frej og gudinderne Freja og Frigg. Der bliver ædt, drukket og snakket, men pludselig afbrydes gildet af Odins to ravne Hugin og Munin, der skræppende aflægger rapport om krig, død og alskens ulykker på jorden, eller Midgård, som det hedder i mytologien.

Guderne har ikke meget til overs for menneskene på jorden. Men nu var det jo også Odin selv, der under en strandtur på jorden skabte Ask og Embla, stamfar og stammor til alle mennesker, så efter megen snak og tumult, (guderne har sjovt nok også problemer med at forligs!) enes man om at gi` Odins børn en chance mere.
Et væddemål bliver indgået: Kampen mellem ondskab og kærlighed blandt mennesker. Odin beslutter at sende et lille drengebarn til jorden forsynet med fysiske og åndelige gaver fra de respektive guder. De fleste guder skænker drengen gode og nyttige evner såsom kærlig karakter, kampmod og retfærdighedssans, men en enkelt gud har helt andre planer..... Det lille lyshårede drengebarn Skjold vokser op i en almindelig landsby blandt fattige mennesker. Skjolds bedste legekammerat bliver pigen Siri, og tætte bånd opstår mellem de to. Siri forskrækkes dog af Skjolds sælsomme nattelig forvandlinger, men hendes følelser for ham er uændrede. 

Guderne følger nøje det eksperiment, de har sat i gang, og kan ikke dy sig for at intervenere nu og da for der står jo meget på spil.....

Vil Ask og Emblas efterfølgere tage godt imod drengebarnet ? Kan Skjold skabe fred og harmoni på jorden ? Hvem vinder væddemålet ?

For 50 år siden startede Vikingespillene i Frederikssund med en dramatisering af myten om Kong Skjold, instrueret og skrevet af Per Buckhøj.

Nu kan vi fejre 50 års jubilæum med en nyskrevet og meget større opsætning af den selv samme historie om den første danske sagnkonge, der som en anden Moses blev bragt til Danmark af vandvejen.

English French German