2011 ARNULF ULVEBLOD

Skrevet af forfatter Susanne Clod Pedersen

Instruktør: Pierre Miehe-Renard

Resumé

Efter en voldsom kamp mellem nordmændene og englænderne er Arnulf blevet efterladt i England sammen men de to muntre mjødbryggere, Ram og Skram.
 
Men heldet er med ham, for da han kort efter møder en flok voldsglade vikinger fra Jomsborg, finder han en ny ven i den frygtløse Svend Silkehår, og han og mjødbryggerne får lov til at følge med jomsvikingerne til gilde i Svend Tveskægs kongsgård. Fenrisulven følger stadig i Arnulfs spor, og pagten imellem dem bekymrer asynjerne, Freja, Frigg og Idun. Krigsguderne Tyr og Tor jubler imidlertid over de barske jomsvikinger, og ravnene Hugin og Munin har som altid deres helt egne meninger.
I kongsgården myldrer det med brave kvinder, dristige børn og stolte hirdmænd, og jomsvikingernes høvding, Sigvalde, bydes hjerteligt velkommen. Men under drikkelaget fornærmer den unge prins Knud Jomsborgs bedste kriger,Vagn, og skænderiet udvikler sig dramatisk. Børn, kvinder og krigere, alle vil de slås, og en drabelig duel afgør ikke tvisten. Arnulf får imidlertid afværget et blodbad, og Svend Tveskæg og Sigvalde nøjes med en dyst på løfter, under hvilken jomsborghøvdingen ganske beskedent lover at ville erobre Norge fra Hakon Jarl.
 
Arnulf er ikke glad for at skulle i krig med nordmændene, fordi hans bedste ven, Toke, er norsk, men han følger alligevel med, da jomsvikingerne drager til Norge. Hakon Jarl vil beskytte sit folk bedst muligt, så han allierer sig med en græsselig troldkvinde, Hordebrud.
 
Imens plejer Frejdis Arnulfs bror, Rolf, som blev svært såret i brødrenes voldsomme jalousiopgør. De skal giftes, men Frejdis kan kun tænke på Arnulf, som ligeledes bare drømmer om den dag, de to kan blive genforenede. Hans kærlighed er hans værn imod Fenris stærke kræfter og asynjernes håb. Og Rolf er ikke blind for deres heftige følelser. Da de tre asynjer opsøger Frejdis og fortæller hende om jomsvikingernes stortogt til Norge, iler hun og Rolf straks Arnulf til hjælp.
 
For kampen bliver forfærdelig, og jomsvikingerne skal ikke alene stå imod Hakon Jarls hær men også Hordebruds grusomme sejd. Men vil Fenris fortsat hjælpe Arnulf på slagmarken? Og står guderne magtesløse?
Og hvor stærk en kraft er kærligheden?

English French German