Årets vikingespil 2017

Forfatter: Nina Larissa Bassett
Bearbejdet af: Ida Bjørlig & Rebecca Wittenburg
Instruktør: Louise Schouw

haraldblåtand plakat 2017 web

Resumé:

Vi befinder os i Danmark sidst i 900-tallet, kongen hedder Harald Blåtand, og i hans rige hersker der fred og velstand. Harald selv er sikker i sin tro på aserne og sidder trygt på tronen. Intet kan vælte ham.

Måske bortset fra truslen om krig med den tysk-romerske kejser Otto. Han er kristen, og som enhver god kristen ønsker kejseren at udbrede Guds ord og omvende de nordiske hedninge til den ’sande’ tro. For at opnå dette har han sendt den frankiske munk Poppo til Danmark for at prædike.

Da Harald og Poppo indgår et væddemål om, hvis gud der er stærkest, er Harald sikker på, at han nu vil slippe af med den plagsomme munk for altid. Men Poppo vinder væddemålet, og Harald må lade sig døbe. Skønt størstedelen af hans folk er uenige i denne beslutning, bliver mange af dem døbt i et forsøg på at opretholde freden.

Dette ændrer sig dog, da Haralds ældste søn, Svend, vender hjem fra togt i Frankerriget. Svend og hans nærmeste venner er nemlig ikke interesserede i at lade sig omvende; de mener, at det er takket være aserne, at de har overlevet fem års konstant kamp.

Og da dødsgudinden Hel blander sig, spidser striden mellem Harald og Svend til, og Danmark kastes ud i en lang og ødelæggende borgerkrig.

 

Fotos:

English French German